Veiligheid

Ingebouwde beveiliging

Alle zitmaaiers voldoen aan de wettelijke veiligheid eisen (volgens CE norm). Zo is het niet mogelijk om de motor in de versnelling of met de maaier aan te starten. En kan de machine met draaiende motor alleen verlaten worden als de maaier uitgeschakeld is en de handrem, meestal via een pedaal, ingetrapt en geblokkeerd is.

Het doorschakelen van de stoelschakelaar omzeilt deze veiligheden. Soms is dat gewoon wel veel makkelijker en praktischer tijdens het maaien maar het is niet verstandig omdat de machine hiermee niet meer beveiligd is voor starten door kinderen met alle gevolgen van dien.

Kantelbeveiliging

Een kantelbeveiliging is op zitmaaiers niet verplicht, toch als u veel langs sloten of op hellingen moet maaien het overwegen waard. Ieder jaar gebeuren er weer (fatale) ongelukken met mensen of kinderen die onder een kantelende zitmaaier komen. Als dit in het water gebeurd en de ruim 200kg zware zitmaaier komt bovenop de bestuurder te liggen en er is geen snelle hulp, dan zijn dit fatale ongelukken. Een simpele kantelbeveiliging in de vorm van een rolbeugel kan veel narigheid voorkomen tegen geringe kosten. Vraag naar de mogelijkheden en prijzen